Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

Λουκέτο στα φαρμακεία


1maketa_farmakeia_mesaaaaaa
«Λουκέτο» για τρεις ημέρες βάζουν στα καταστήματά τους οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας... ενώ την Δευτέρα θα αποφασίσουν αν δεν θα εκτελούν συνταγές Ταμείων με μεγάλες οφειλές, όπως ήδη κάνουν οι συνάδελφοί τους του Πειραιά, που δεν χορηγούν φάρμακα πλέον στους ασφαλισμένους των ΟΠΑΔ, ΤΣΑΥ, ΤΑΣ, ΔΕΗ και ΗΣΑΠ και απεργούν ολόκληρη την εβδομάδα.
Τη συνέχιση της απεργίας τους την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή (26,27,28,Ιανουαρίου) σε όλη την χώρα, αποφάσισαν το μεσημέρι του Σαββάτου σε έκτακτη συνεδρίασή τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματος τους.
Στη συνεδρίαση , όπου συμμετείχαν και οι πρόεδροι των συλλόγων όλης της χώρας αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στην περίπτωση , που δεν γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, που όπως είπαν , είχαν συμφωνηθεί στο διάλογο μεταξύ των φαρμακοποιών και του υπουργείου Υγείας.

Προειδοποίηση από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Πειραιά

Πιο σκληρή στάση κράτησε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά, που ξεκινά κυλιόμενες 48ωρες απεργίες. Έτσι από Δευτέρα τα Φαρμακεία του Πειραιά θα είναι κλειστά και για όλη την εβδομάδα.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά Κωνσταντίνος Κούβαρης, «οι φαρμακοποιοί του Πειραιά δεν θα δίνουν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους πέντε ταμείων, (ΟΠΑΔ, ΗΣΑΠ, ΔΕΗ, ΤΣΑΥ και Ταμείο Συμβολαιογράφων), καθώς αυτά εδώ και πέντε μήνες δεν έχουν πληρώσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.